Защо посещавам ресторанти Хепи?

Причините, поради които хората имат свой любим, или да го кажа предпочитан, ресторант обикновено се свеждат до качеството на храната и цената й. Но този тип мислене е типично български и отговаря на нашата народопсихология по ред причини. Първата е сравнително ниският доход на българина, втората е склонността му не да си угажда, независимо месечния бюджет, и третата – мисленето за оценка на това кое според него се измерва с фразата “добре прекарано време”.
Ето това е главната причина да се различаваме от западняците, на които много искаме да подражаваме, но уви – само на думи. В България се сещам само за няколко заведения, които наистина отговарят на западния модел на обслужване и едно от тях е веригата ресторанти Хепи. Със заведения в Испания, където също са много популярни, те отговарят на вкуса и предпочитанията на едно по-високо, спокойно можем дори да го кажем, международно ниво.

Защото, ето какво търси европеецът:
1.    Качествена храна, красиво поднесена
2.    Качество на обслужване – отношение на персонала
3.    Бързина на обслужване
4.    Обстановка – атмосфера, хигиена
5.    Добавена стойност – приятно изживяване
6.    Цена

За разлика от нас българите, европейците са склонни да платят колкото е необходимо, за да прекарат чудесно и да се поглезят, ако ще и това да бъде веднъж в годината.

happy restorantВеригите ресторанти Happy дават точно това: храната е подготвена с внимание към всеки детайл като менюто често се разнообразява с нещо ново; доброто отношение от страна на приветливи служители; бързо обслужване, което показва дисциплина и организираност; уютна обстановка със стил и ненатрапчива музика. И всичко това, поднесено на поносима цена.

Според наблюденията ми, едно от най-забележимите и високи оценени от нас в ресторанти Хепи е обслужването. Контактът с клиента е от значима важност, защото кара посетителят на заведението да се чувства уважен, но и автоматично вкарва сервитьора в уравнението на вечерта. Той вече не е просто някакъв силует, а лицето на заведението, което се грижи за доброто прекарване на гостите си.

Поради високите изисквани за поведение и визия, от край време е известно, че заплатите в Хепи са доста по-високи от тези в други вериги ресторанти. Което говори, че и изискванията към кадрите са в рамките на политиката на Хепи. Резултат е – вас ви обслужват професионалисти, за да бъде изживяването пълноценно, а те от своя страна печелят работа, в която имат възможност за бакшиши, които допълнително увеличават така или иначе по-високата за бранша заплата, и израстване, тъй като който е ходил в Хепи знае, че сервитьорите са само една част от служителите. Едни ви посрещат, други ви настаняват, има ръководители на различни нива, които контролират различен тип дейност. Хепи е като една голяма машина, която добре смазана показва високи резултати. Личат по посещаемостта на заведенията от веригата. А за реномето на един ресторант и в това да се превърне той в печеливш отговаря целият екип, а до всички нас достига само краен продукт – обяд или вечеря във всичките й измерения – от 1 до 6, както би казал европеецът.

Лично аз слагам висока оценка на работата в Хепи. Комбинацията от гореизброените позитиви го превръщат в настоящия ми фаворит сред избора ми на ресторанти за обяд или вечеря.

Google+ Comments