Shakshuka или Миш-маш от Близкия Изток

Тази сутрин ставам рано, а жената ме посреща с ей такава закуска. 🙂 Първо обаче не можах да повярвам, че ме събужда толкова рано и завивайки се през глава ми идеше да й се карам, заради това, че ме изважда от царството на Здрача, моя си личен Здрач, с моите си лични тъмни и потайни сънища, в 6 и 30. Обикновено ставам в 7, за да мога до 7 и 30 да съм потеглил за работа, и си се боря със зъби и нокти за този безценен ми половин час.

Само няколко секунди след като отворих очи и се завъртях недоволно няколко пъти, в ноздрите ми нахлу най-безцеремонно ароматът на нещо печено, сладко и едновременно солено, нещо леко пикантно с яйца. Надигнах се и докато жена ми ми се смееше на косата /ами какво – спал съм досега, не съм бил на бар!/, аз успях само да измърморя: На какво мирише?

Тя изглежда искрено се забавляваше и аз реших да я оставя да го прави за моя сметка. Поне за сега. Затътрих боси крака към кухнята, за да открия на плота ей такава гощавка. Не знам кога последно съм проявявал грижовност и нежност, но ако тя ме изненада с това, че бе станала допълнително половин час по-рано да ми приготви подобна шампионска закуска, то аз я изненадах със спонтанна целувка и прегръдка. Осъзнах, че напоследък май не съм бил много романтичен по това, че ми пипна челото, за да провери дали нямам температура.

Шакшуката било източно ястие и се сервирало сутрин. Това обаче адски много напомня за нашия Миш-маш, само че има по-спретнат вид. Добавката е кимионът и нещо леко люто, но всеки може да си подправя соята Шакшу… както пожелае.

10 звездички на моето момиче днес! На другите жени им подсказвам как да си глезят мъжете с това видео:

Shakshuka или Миш-маш от Близкия Изток
Rate this post

Google+ Comments

Trackback URL

, , , , ,

2 Comments on "Shakshuka или Миш-маш от Близкия Изток"

  1. anita
    10/10/2015 at 4:19 pm Permalink

    mnogo qko izglejda, malko kato mish-mash s celi qica

  2. DanPerfekt
    12/10/2015 at 6:16 pm Permalink

    Именно, anita. И е също толкова вкусно и питателно. Пробрай го и ще обереш точките 😉

Hi Stranger, leave a comment:

ALLOWED XHTML TAGS:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Subscribe to Comments