Shakshuka или Миш-маш от Близкия Изток

Тази сутрин ставам рано, а жената ме посреща с ей такава закуска. 🙂 Първо обаче не можах да повярвам, че ме събужда толкова рано и завивайки се през глава ми идеше да й се карам, заради това, че ме изважда от царството на Здрача, моя си личен Здрач, с моите си лични тъмни и потайни сънища, в 6 и 30. Обикновено ставам в 7, за да мога до 7 и 30 да съм потеглил за работа, и си се боря със зъби и нокти за този безценен ми половин час.

Само няколко секунди след като отворих очи и се завъртях недоволно няколко пъти, в ноздрите ми нахлу най-безцеремонно ароматът на нещо печено, сладко и едновременно солено, нещо леко пикантно с яйца. Надигнах се и докато жена ми ми се смееше на косата /ами какво – спал съм досега, не съм бил на бар!/, аз успях само да измърморя: На какво мирише?

Тя изглежда искрено се забавляваше и аз реших да я оставя да го прави за моя сметка. Поне за сега. Затътрих боси крака към кухнята, за да открия на плота ей такава гощавка. Не знам кога последно съм проявявал грижовност и нежност, но ако тя ме изненада с това, че бе станала допълнително половин час по-рано да ми приготви подобна шампионска закуска, то аз я изненадах със спонтанна целувка и прегръдка. Осъзнах, че напоследък май не съм бил много романтичен по това, че ми пипна челото, за да провери дали нямам температура.

Шакшуката било източно ястие и се сервирало сутрин. Това обаче адски много напомня за нашия Миш-маш, само че има по-спретнат вид. Добавката е кимионът и нещо леко люто, но всеки може да си подправя соята Шакшу… както пожелае.

10 звездички на моето момиче днес! На другите жени им подсказвам как да си глезят мъжете с това видео:

Google+ Comments