Релаксирай, човече!

Релаксирай, човече!

Релаксацията за мъже ли е? Разбира се и всеки си има индивидуален начин как да релаксира. Някои го правят чрез компютърните игри, други като излизат с приятели на по бира, за трети може да е спорт. Има и други методи, за които днес ще ви разкажа и които също са подходящи за силни момчета. Да ги видим.

Ароматните свещи например. Чувал съм мнения, че те са женски неща и не са подходящи за корави мъже. Жалко, наистина, ако и вие мислите така, защото най-бързият път към вътрешния мир е през обонянието. Причината е, че нашите обонятелни клетки достигат лимбичната система на мозъка, която е отговорна за емоциите и настроението ни. Доказано е, че сладките аромати имат особено успокояващ ефект и предразполагат към мир и хармония. Така че, следващият път, без значение дали поканите приятели, или просто четете книга на дивана, защо не пробвате да запалите и ароматна свещ?

Да пием … чай. Истинската релаксация наистина започва с чаша топла билкова напитка, която има здравословен и дълготраен ефект. Ако решите да пробвате, избягвайте черния чай, който е доста контрапродуктивен, когато става въпрос за отпускане и релаксация. Има много добри готови чаени смеси с плодове, които са с успокояващ и хармонизиращ ефект. Колкото повече ги консумирате, толкова по-добре, тъй като течностите изхвърлят вредните вещества от тялото и по този начин допринасят за благополучието.

При високи температури кръвоносните съдове се разширяват, ускореното сърцебиене активира метаболизма и по този начин и регенерацията на клетките. Резултатът: мускулното напрежение се освобождава, дишането става по-бавно, а душата по-спокойна. В тази връзка, къде трябва да бъдат мъжете под стрес? Точно така – на сауна.

Та ще добавите ли някои от тези към релаксиращите процедури?

Google+ Comments