По Великден си обещах…

Всички сме чували за Новогодишните решения, всички сме взимали такива, или най-малкото сме слушали как наш познат си обещава, че тази година ще направи това или онова…

Е, аз не си поставих някаква цел в началото на 2015 г., но сега покрай Великден ме връхлетя музата. Дали е заради задаващите се по-топли дни, нещо в мен ли се промени, не знам, но ето какво реших, че искам да постигна до края на годината. Да прочета поне 10 нови книги, да посетя поне 3 чужди страни (дори да съм бил вече там) и да бъда още по-редовен блогър. Защо взех точно тези решения ли? Питайте ме, но не съм сигурен, че мога да ви отговоря логично. Все пак ще се опитам.

DecisionMaking-406x304Първо, на мнение съм, че стане ли дума за книги важи правилото на Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече. Личната ми равносметка сочи, че в най-добрите си периоди съм чел средно по една книга на месец, което не е много. От сега до края на годината ми остават 7 месеца и половина и смятам, че 10 прочетени книги за този период е постижимо начинание.

Второ, пътуванията са винаги с приоритет. Два резервирани уикенда – един до Истанбул и един до Букурещ са напълно достижими дестинации. Всеки може да си ги позволи, стига да си запази дните свободни и да се вдъхнови за малко пътуване. Третата дестинация от списъка ми ще е по-далечна и за нея със сигурност ще си взема отпуск, но още не съм решил къде ми се ходи…

И последно – блогърството. Като всеки нормален човек и аз съм имал дни на възход и спадове. В интерес на истината много ми е приятно да попълвам блога си и именно заради това съм решил да се опитам да вписвам по-редовно за това или онова. Времето ще покаже дали ще се справя с тези мои планове.

Google+ Comments