Съвети: грижа за мъжката коса

Някак си е прието жените да прекарват повече време в грижи за косата си, отколкото ние мъжете. За това си има обяснение, знам го. Жените са с по-дълги коси, боядисват ги, слагат си маски, изправят ги, къдрят ги, решат ги и т.н. и т.н. Разбира се, че съседката ми, която е с коса до кръста, ще инвестира много повече време в прическата си, отколкото аз. Все пак дължината на моята коса е едва няколко пръста. И все пак… струва си да полагаме определени грижи и ще ви кажа защо.

hairstyle-for-men-2014-round-face-image-haircuts-for-men-with-round-faces---haircuts-for-men-fades-pictureПърво, и мъжката, и женската коса се изтощават, дехидратират и отслабват. Случи ли се това, косъмът става по-сух, твърд и боцкащ. Ето защо ви съветвам: мийте косата си с шампоан, а не със сапун. Сапунът изсушава страшно много, което влияе и на кожата на главата ви. Ако тя не е здрава, няма да бъде и косата ви. Изберете си няколко шампоана, които ви допадат, и периодично ги сменяйте един с друг.

Второ, усетите ли, че имате проблем – не се притеснявайте да се консултирате по въпроса. Пърхотът, себореята и дори косопадът могат да се окажат индикатори за някакъв дисбаланс в организма ви. Ако реагирате навреме, възможно е да си спестите бъдещи главоболия. Разбира се, някои от тези проблеми се предават и генетично, но дори тогава не бива да се отказвате от помощта на специалист.

Трето, подстригвайте се редовно и намалете употребата на всякакви гелове, лакове и други препарати, които я изтощават. Полезно е както за добрия вид на косата ви, така и за цялостната ви визия. И още нещо: няма нищо срамно в това да се грижите са косата си дори да я боядисвате или да да я подхранвате с маски и различни масла. В крайна сметка тя е на вашата глава и вие понасята последствията от добрия или лошия й външен вид.

Google+ Comments