Не е тайна, че мъжкият и женският мозък работят различно

5-Creative-man-and-woman-silhouettesИмам си своите лични наблюдения по въпроса за това по какъв начин мислят мъжете и жените открай време. На мъжете им е трудно да разберат жените, обратното също важи с пълна сила. Да, различни сме, но в това няма нищо плашещо. Нека не го превръщаме във война между половете, става ли? Вместо да търсим кой е крив и кой е прав, този път ще подходим по-философски – с разбирателство.

Жените комуникират по-добре от мъжете, имат нуждата да говорят за нещата, да обсъждат, за да стигнат до решения, които ще са удобни и за двете страни. Справят се по-добре и с невербалната комуникация като жестове, показване на емоции и съпричастност. Мъжете пък говорят по-малко, на моменти се изолират, убягва им разпознаването на неизказани емоции. Това е в общия случай, разбира се.

Какви изводи можем да си направим дотук? На нас всичко трябва да ни се казва, трябва да описвате емоциите си с думи, защото може и да не ви разберем по друг начин. Всъщност не ни казвайте абсолютно всичко, ние не сме много по приказките. Ако говорите твърде много, в един момент ще се отегчим и ще спрем да ви слушаме. Карайте го по-умерено. И все пак не сме абсолютни инвалиди в разпознаване на лицеви мимики. Ще забележим, че ни се сърдите, но и през ум няма да ни мине защо, ако не ни кажете. Вие сигурно очаквате да сме се досетили. Да, ама не! Позната картинка, нали?

Може би и вие имате същите наблюдения? Или пък не?

Не е тайна, че мъжкият и женският мозък работят различно
Rate this post

Google+ Comments

Trackback URL

, , , , , , ,

No Comments on "Не е тайна, че мъжкият и женският мозък работят различно"

Hi Stranger, leave a comment:

ALLOWED XHTML TAGS:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Subscribe to Comments