Моята перфектна България!

Навярно мнозина от вас искат да променят немалко аспекти от заобикалящата ни  съвременност в България, защото може да е всякаква, но тя ни е преди всичко родина! А родината се обича не защото е велика, а защото е своя (Сенека)!

BGКакво искам аз да променя ли?

Искам, когато шофирам колата си, да не се чудя къде и как да отбия, когато в насрещното срещу мен кара безвратно същество в джип, който явно за него е космически кораб и никой друг в света не се е докосвал до подобно чудо на техниката, та му дава извънземни способности. Искам, когато приятели и познати се връщат по празници от чужбина и ме питат настойчиво: „Ти какво правиш още тук?!“, да имам логичен, а не патриотичен отговор. Искам да знам за какво плащам здравните си осигуровки, а не когато отида на лекар с двустранна пневмония, да ме потупат по рамото и да ми препоръчат чай и да стоя на топло.

BGG

Искам да се гордея със света, в който живея, и той да се гордее с мен! Искам да знам, че някой ден времето, трудът и усилията, които съм инвестирала в себе си, ще бъдат оценени, а не дъщерята/ любовницата/ синът/ съпругата/ сестрата/ чичото/… да бъдат предпочетени вместо мен като работен кадър.

Искам светът около мен да е зелен, а не крайбрежието ни да потъва в асфалт, тепетата ни да се рушат заради молове. В света от нищо правят нещо, а ние в България нямаме търпение да озеленим природните си богатства, ама да ги озеленим в зелени долари! Израел за 63-годишна история облагородяват природата си до неузнаваемост, а в България чухме за молове и айде да строим като за последно, нищо, че после не можем да ги напълним…

И все пак – обичам България!

Google+ Comments