По-добро бъдеще за България

Като сме подхванали патриотичната тема, да я довършим. 🙂 Няма как иначе при тази атмосфера на протести и масово недоволство.

* * *

bulgariaИскам да имам доверие в съвременността, в която живея, и да съм сигурен в старините си. Предлагам следващият сезон на „Сървайвър“ да бъде базиран на темата за оцеляването на българските пенсионери. Със 150 лв. да купуваш лекарства, храна, ток и парно да плащащ, че и на децата и внуците да помагаш… Грешка, вписване в Гинес.

Искам децата на България да не са изкупителна жертва на културните, социални, политически и образователни парадокси, които всекидневно ни навират силикон, салфетки и поп фолк в лицата. Не може в кафето до училище да има повече ученици, отколкото в класната стая; не може момичета на 13-14 години да твърдят, че сексът е „ежедневна нужда“; не може момчета на тяхната възраст да се пребиват до смърт.

flag

Искам да спрем всячески да подпомагаме корупцията. На пътя, в болничното заведение, в общината и пр. има корупция, защото ние, българите, сме я коронясали за царица при разрешаване на проблемите по лесния начин. Корупцията в бита на българския гражданин е като Бойко Борисов в медиите: превключваш канали, прелистваш страници, пренастройваш станции обаче все за него се говори.

Ленти, шампанско, ленти, шампанско…

Да поговорим и за бездуховността на българските духовници. Варненският Великопреславски митрополит Кирил кара луксозен автомобил за 35 000 долара, а пловдивският митрополит Николай предпочита „Мерцедес“, и то S-класа. И после как да повярваме на библейското повелие „Ако имаш две ризи, дай едната на ближния си“, след като тези, които го проповядват, нямат две, а двеста ризи, и то не какви да е, а „Армани“, „Версаче“ и пр.?

Google+ Comments