Мъжете и розовото

CanaliFW1415-17От най-ранна възраст ни учат, че розовото е женски цвят. Заклет стереотип е още като бебета момченцата да ги обличат в синьо, а момиченцата в розово. Така възрастните ги разпознават по-лесно, защото, нека не се заблуждаваме, в крайна сметка всички бебета си приличат.

Да, обаче този стереотип се е запазил и се е развил с времето. Оформили са се типично мъжки цветове и типично женски. Розовото е едно от тях. Странно е, нетипично, неестествено и дори екстравагантно да видите мъж, облечен в розово.

Според мен обаче има нюанси на този цвят, които могат да се комбинират доста добре. Например тъмно розовото, което е с „мръсни” и пастелни оттенъци стои стилно като цветови акцент. Дали ще е риза, вратовръзка или нещо друго, но по-минимизирано, няма значение. Факт е обаче, че розовото се комбинира много добре с тъмни и наситени светове като сиво, черно, маслено синьо и т.н Много дизайнери го използват в моделите си като например Cavalli в това сако.

Нека не забравяме обаче, че розовото е много претенциозен цвят и трябва да се комбинира внимателно. Изисква усет и умение за подбор. Ако не притежавате естествен усет за световете, може би е по-добре да оставите розовото на страна. Но ако вярвате в уменията си за съчетание и обичате да експериментирате, замислете се по темата.

Google+ Comments