Домашно СПА за мъже

Домашно СПА за мъже

В днешно време мъжете започват да полагат все повече грижи за външния си вид. Предразсъдъците паднаха и следването на модните тенденции или прилагането на козметични процедури не са нещо необичайно, а честа практика в ежедневието на модерния мъж.

В очакване на топлите дни и с приближаващата пролет, грижите за мъжкото тялото също се засилват. Господата обръщат внимание на състоянието на кожата си, използват пилинг процедури и дори поддържат идеалната форма на веждите си.

Масажите за лице, изряден маникюр и педикюр за поддържани нокти също са на дневен ред. Сега много мъже прекарват също толкова време в банята, колкото и жените, и се радват да научат някои практични съвети за релаксация. Ето защо извадих няколко основни препоръки за поддържане на добър външен вид и подходящи за домашни СПА процедури.

Първият съвет гласи, че почистването на лицето трябва да се прави веднъж седмично. Грижата за него трябва да бъде съобразени с типа кожа. Затова пилинг на лицето един път в седмицата спомага за поддържане свежестта на кожата, за нейната чистота и мекота.

Ако искате да си направите сами пилинг, може да използвате следните съставки – лимонов сок и сол или пък кафява захар и зехтин. Тази смес е особено подходяща за суха кожа. Смесете всичко заедно, докато се образува във вид на паста. Нанесете я върху влажно лице, масажирайте внимателно и оставете да действа няколко минути, след което изплакнете с хладка вода. Задължително условие е след като приключите с пилинг процедурата, да нанесете подходящ крем върху кожата.

Google+ Comments