И мъжете се поддържат

И мъжете се поддържат

Поддържането на добър външен вид е цел не само на жените, но и на мъжете. В предния си блог ви споменах някои характеристики на модерния мъж, който не се срамува да се възползва от козметични процедури. Разбрахте как сами да си направите домашен пилинг и как да го използвате. Сега ще преминем към следващите стъпки за грижа на мъжката кожа.

По правило мъжката кожа е по-здрава и себумните жлези обикновено са по-активни, поради което мъжете трябва да се откажат от богати на мазнини кремове и да инвестират в по-лек хидратиращ крем. Срещу първите бръчки се препоръчва пък използването на мазило с хиалуронова киселина.

Когато имате брада – независимо дали е на няколко дни или е дълга и густа, трябва да полагате специални грижи и за нея. В днешно време има повече продукти откогато и да било, а пазарът предлага широк спектър от марки и видове, в зависимост от личните предпочитания.

От типа кожа и от типа брада зависи коя грижа е най-подходящата. Основното „оборудване“ включва подхранващо масло за брада и ножици за брада за оформяне на контурите.

Останалата част от тялото също е включена в програмата за грижи. Що се отнася до окосмяването по тялото, тенденцията е, че няма тенденция и че всеки се поддържа според собствения си личен вкус. Независимо от това, ако искате да премахнете космите по тялото под мишниците или в областта на гениталиите, може да го направите лесно с крем за депилация под душа. Можете също да използвате върху ръцете и краката си.

Google+ Comments