За мъжката и женската логика

За мъжката и женската логика

След една вечер навън с приятели започна спорът коя логика е по-добра – тази на мъжете или на жените? Не знам дали вие сте запознати и дали изобщо сте мислили по темата, но днес в блога си ще поразсъждавам върху този въпрос.

Първо трябва да започна с обяснение за това какви всъщност е женска и какво е мъжка логика. Всеки от нас е чувал, че дамите са от Венера, а мъжете от Марс. Но на практика колкото и да е вярно, толкова и не е. Причината е, че и двата пола имат еднакъв биологичен произход, но относно начинът им на мислене – определено се забелязват различния. Именно за тях ще говоря в следващите редове.

Спорът в компанията ни премина от шеги в излагането на научни изследвания според които женският мозък бил по-малък от мъжкия. Затова и дамите не можели да преценят толкова добре определени ситуации. Жените пък от своя страна посочиха, че другият пол не може да запомни датата на сватбата си, а какво да се говори за повече. Накрая някой прочете проучване, според което и двата пола се представят еднакво добре на IQ тестовете и че не може да се говори за чак такива колосални различия в начина на мислене. Въпреки това, групата не бе съгласна и спорът продължи.

Истината, до която аз достигнах след доста размишления и няколко прочетени статии, е че жените имат по-развито емоционално мислене, докато мъжете – логично. Това е така заради биологията им. Жените могат да раждат и задно с това те постепенно проявяват майчинския си инстинкт. Точно той ги провокира да придобият това сензитивно и емоционално мислене, провокирано от рожбата им Мъжете пък са по-силният пол физически. Именно заради това те могат да извършват тежка работа, за която оказва влияние мускулатурата и здравината. За да запазят максимално силите си и за да свършат бързо задълженията си, те са развили това логично и механично мислене.

Нямам търпение да се срещна с приятели си, за да им споделя тази моя гениална теория. Интересно ми е как ще я приемат. Вие какво мислите?

Google+ Comments