В стремеж към съвършенство

В стремеж към съвършенство

Замисляли ли сте се колко е труден животът на перфекционистите? Не, нали? Добре, представете си хора, които обичат нещата винаги да бъдат идеални. Никога не са доволни от по-голямата част от предметите, услугите и стоките, които потребяват, защото винаги намират малките несъвършенства, които в очите им изглеждат изключително големи.

Когато става въпрос за тяхната собствена работа обаче положението става още по-трагично. Полагат усилия, стараят се всичко да бъде лишено от дефекти и накрая отново не са доволни от крайния резултат. Колкото повече наблюдават труда си, толкова повече не са доволни и намират грешки. Това по никакъв начин не може им доставя удовлетворение от свършената работа и колкото и похвали да получават за нея, пак не могат да се насладят на труда си, защото те сами намират грешките и недостатъците й.

Твърде е изморително да си такъв тип човек според мен, защото никога няма да намираш удовлетворение и баланс в това, което правиш. Ще приемаш всичко сериозно и “на живот и смърт”, а това е много натоварващо.

На нещата трябва да се гледа малко по-леко и да се наслаждаваме на всеки успех.

Google+ Comments