Първа кола и ЕОС Матрикс

Първа кола и ЕОС Матрикс

От много време исках да взема книжка и да си купя кола. Това според мен е голямо удобство и независимост и колкото повече го отлагах, толкова повече виждах необходимостта от умението да шофирам. Така че, в един момент се реших и се записах на курс. Издържах си изпитите успешно още от първия път. А следващото нещо, което дойде на дневен ред беше да си купя кола. Започнах да се оглеждам, да разпитвам, да търся съвети от приятели и познати. Повечето от тях ми препоръчваха да не си купувам много скъпа кола (като за първа), защото ще се уча на нея. Не ги послушах. Избрах си по-висок клас автомобил, взех потребителски заем и го купих. Но както всички знаят, се започна регистрация, обслужване и други ремонти по нея, които глътнаха доста голяма сума пари.

Започнах да шофирам и колкото повече карах, толкова повече увереност придобивах. Но в един момент на невнимание при паркиране я ударих. Ремонтът на щетата не струваше малко пари. Колкото повече карах, толкова повече неща изскачаха за смяна и ремонт (все пак рискът на това да си купиш автомобил на старо). Парите си вървяха и аз все по-рядко успявах да си покрия вноската за кредита навреме. Първоначално я забавях с по един-два дни, докато накрая си минаха няколко месеца. Тогава и получих обаждането от служител по събиране и управление на вземания в ЕОС Матрикс.

ЕОС Матрикс е най-голямата колекторска агенция в България. Тя съществува на българския пазар от повече от 16 години. Част е от немската финансова група EOS Group и прилага международно приети добри практики за работа. Всъщност ЕОС Матрикс се явява нещо като медиатор в отношенията между кредитор и кредитополучател, тогава, когато кредитополучателят забави плащането си.

Бях наясно относно колекторските агенции и когато служителката по събиране и управление на вземания от ЕОС Матрикс се представи, знаех точно защо ме търси и какво ще последва. Но всъщност малко грешах. Това, което ме изненада приятно в случая беше, че тя първо се поинтересува каква е причината за просроченото ми плащане. Реших, че е по-добре  да съм искрен и да дам най-точна информация за обстоятелствата, поради които се е случило това и го направих.

След това се чухме още веднъж и обсъдихме различни варианти за изплащане, според моя месечен доход. Тя изготви план, на базата на който да мога да изплатя задължението си, а отношението, с което подходи към мен, ме накара да се чувствам сякаш ми е оказана помощ. И всъщност си беше точно така. Служителката на ЕОС Матрикс ми помогна да разбера каква е била допуснатата от мен грешка, за да се стигне до забавянето на плащането по кредита ми. И със сигурност няма да допусна това да се случи отново.

Google+ Comments