VPS от ICN.bg

Интернет проектите ми започнаха да растат и вече се усети нуждата от по-сериозен хостинг, след като от хостинг компанията ми се обадиха и ми казаха, че надвишавам процесорното си време. Отдавна не бях доволен така или иначе от тях, и реших направо да  потърся друга компания, с която да работя.

След известно лутане и разучаване на нещата реших, че ще е най-добре да си взема VPS – т.н. виртуален сървър, защото на едно място ще успея да събера всичките си сайтове, и освен това ресурсите ми ще бъдат гарантирани, за разлика при споделения хостинг, където се поделят между различните клиенти на сървъра.

Проучих повечето компании, които предлагат VPS-и в България и се оказа, че съотношението цена/ресурси при ICN е възможно най-доброто. Отделно прочетох страхотни отзиви за компанията, а и приятел ми я препоръча. И няма повече какво да му мисля.

Ще им ставам клиент и първото, с което ме очароваха е безплатната инсталация на софтуер – админ панел, апачи, phpmyadmin и дргуи, които освен това обещаха да конфигурират за мен. Предложиха да ми преместят и сайтовете, което си е доста неприятна задача за мен, защото често се получават бъгове. Засега мнението ми е , че съпорта се е на много високо ниво и това е особено важно за мен, имайки предвид сртария хостинг провайдер.

Дано сайтовете се държат както трябва на новия VPS, че нямам много излишни нерви и време за това. Преди бавенето при зареждане беше ужасно досадно – потребителите се дразнеха и се усеща.

За финал ще напиша и моите най-важни характеристики при избора ми на хостинг фирма, откакто се опарих. На първо място поставям човешкото обслужване. Преди всичко ние сме хора и трябва да срещаме разбиране. Второ място естествено заемат цените и качеството – едното не бива да е за сметка на другото. Винаги търся оптималното. На трето място са препоръките от приятели. Винаги съм разчитал на тях да ме съветват. J  Това е от мен и до скоро!

Google+ Comments