Претърпели сте ПТП? Свържете се с адвокат Янко Янев

Запомнете името на адвокат Янко Янев. Защо ли? Защото за съжаление на (почти) всеки от нас се е случвало да си удари колата и когато това се случи, може да ви потрябват услугите на добър юрист.

На никого не пожелавам да преживява каквото и да е ПТП, било то тежко, леко или само с козметични дефекти по автомобила. Както и да ударите колата си, това е стресираща ситуация, която може са се отрази на психиката не само на шофьора, но и на пътниците с него, ако има такива.

ПТП-тата прогресивно се увеличават и сега в разгара на отпуските е важно да внимаваме как шофираме. Хората тръгват за морето, за планината, за чужбина… Качват се изморени в колите, след като цял ден са се пекли на слънце или са катерили върхове. Нормално е в такива моменти вниманието им да не е изострено. Имайте го предвид, когато и вие тръгнете на път извън града.

А стане ли дума за шофирането в рамките на града… каквото и да си говорим, факт е, че колите по улиците се увеличават прогресивно. Наблюдавам своя град от няколко година насам и трябва да ви кажа, че трафикът осезаемо се е повишил. Образуват се задръствания на места, където преди не е имало. Коли не помръдват на зелен светофар, защото в противен случай ще останат в кръстовището и ще попречат на движещите се в другата посока. Майки с колички чакат, докато някой им спре и успеят да пресекат. Не е приятно, но е съвсем логично следствие от урбанизацията. Хората се стичат към градовете, а по-малките населени места запустяват. Вече възприемаме за нормално едно семейство да разполага не само с един, ами с два автомобила. Ей така, за всеки случай. Да има една кола за мъжа и една за жената или мъжът да има резервна, ако неговата се развали.

Казвам ви всичко това, за да ви убедя колко бързо светът се променя пред очите ни и защо ние трябва да се променяме заедно с него. Затова сега ще ви попитам: застраховка имате ли? Със сигурност имате Гражданска, защото тя е задължителна. А незадължителните? Каско, застраховка живот, на имуществото ви и т.н.? Чуя ли думата „застраховка“ все се сещам за американските филми и как средния американец застрахова почти всичко. Българинът не го прави, поне според мен. Ние не обичаме да даваме пари, които нямат възвръщаемост. И дори когато ни се полага такава, сме леко скептични. Мислим си: че кой ще ти даде пари ей така? Ами, застрахователите, казвам аз. И ако ви откажат обезщетение, което ви се полага по право, можете да ги съдите. Адвокат Янко Янев например е специалист именно в застрахователното право и най-вече в казуси на хора, претърпели ПТП. Не е нужно да имате Каско, за да ви се полага обезщетение, Гражданската застраховка също ви гарантира такова в някои ситуации. Ако брокерът се опитва да ви убеди в обратното, не му вярвайте сляпо. Консултирайте се с юрист. Адвокат Янко Янев има кантори в София, Пловдив и Велико Търново и ви го препоръчвам като наистина добър специалист. Може да ви помогне в различни правни насоки, а не само при застрахователни казуси.

За финал ще кажа само: Внимавайте на пътя, но случи ли се нещо, търсете си правата.

Google+ Comments