Като куче и коте

Всеки от нас знае, че някак си по природа кучетата и котките не се разбират. Ето защо и се е появил изразът “като куче и коте”, който определя двама души, които не се разбират.

В действителност “кавгите” между кучетата и котките са причинени от различните сигнали, които подават с телата си. На практика кучетата когато са развълнувани и се радват  махат с опашка. Котките, от своя страна, правят това когато са раздразнени.

Котките мъркат в блажено удоволствие, когато се чувстват добре, а кучетата ръмжат, когато нещо не им харесва или са готови да нападнат.

Ето защо е нормално когато се опитат да се доближат едно до друго, тези два животински вида да се чувстват объркани от реакциите на другото създание. Разбира се всички сме виждали снимки и видеа на сладки котенца и кученца, сгушени едно в друго. Като всяко едно създание, надарено с определен капацитет на мозъка си и тези два вида домашни любимци могат да се научат на поведението, което да очакват от отсрещната страна. Подобно на хората, които разпознават различните жестове и поведение на домашните си любимци. Особено ако са израснали заедно от малки, кучетата и котките могат да станат най-добри приятели, въпреки вградените различни вербални сигнали.

Във видеото, което споделям с вас е показана една забавна и ужасно сладка страна на това, как общуват кучетата и котките, опитите да се сприятелят или да се отърват от досадника. Приятно и отпускащо видео – приятно гледане.

Google+ Comments