Какво е да си перфектен съпруг?

В съвремието ни, когато и двамата партньори работят по 8 часа и си поделят разходите за жилището, в което живеят и сметките е напълно нормално домакинските задължения да се поделят. На никой не му се иска да се прибере уморен от работа и тепърва да започне да готви, чисти, пере и върши всички тези неща. Но в крайна сметка не можем да седим гладни, нито да тънем в мръсотия или да си носим мръсните дрехи.

И не, перфектният съпруг не се измерва само в това. Факторите сигурно са много и съвсем различни за всяка отделна жена, но помощта в домакинството е огромен плюс. Отдавна вече не живеем в свят, в който отсъстват патриархалните догми, за да изискваме от нежните си половинки да вършат цялата домакинска работа.  Освен това какъв мъж трябва да си ако не можеш да си изпереш сам дрехите. То е вярно, че днешните мъже вече не са минали казарма, но нас едно време не само това ни караха да правим в казармите. Учиха ни именно на това да можем да се оправяме самостоятелно без помощта на мама. И докато една голяма част от момчетата за първи път им се налагаше да го правят докато бяха в казармата, то на мен не беше така.

Майка ми е като онези грижовни жени, които всеки познава и иска винаги всеки да бъде задоволен от към всичко, което тя може да му осигури – храна, чисти дрехи, изгладени при това и прочие и прочие. Но в същото време напълно разбираше начина, по който функционира днешното общество. И винаги е благодарила на баща ми, който непрекъснато отива да й помогне с каквото може. Неговият случай да бъде такъв, в това (старото) време е, че майка му си е отишла, когато той е бил твърде малък. Отгледан от 3 по-големи сестри и имащ още една по-малка, винаги всички те са разчитали на неговата, в началото невръстна, мъжка помощ. И ето, че това го е направило човек, който не разделя работата на мъжка и женска. Всички работят, всички изкарват пари и плащат сметки с тях – нормално е да се поделят и тези общите задължения.

За сега не съм чул съпругата ми да се оплаче от това, че се старая да й помагам и да разпределям по възможност нещата, които има да се правят вкъщи. А за останалите неща, които се изискват, за да бъдеш перфектен съпруг всеки ден научавам по нещо ново, което силно се надявам съпругата ми да оценява.

Google+ Comments