Подаръци ще има за всички от сърце

Коледните празници наближава и пазаруването започна да става все по интензивно. Истерията е пълна. Понякога обичам да седна на една пейка в някой МОЛ и просто да наблюдавам израженията на хората, които влизат и излизат от магазините.

Можете да разчетете всякакви настроения, изписани върху лицата на тези хора – от отвращение и умора, до притеснение и напрежение.

Честно казано коледното пазаруване за мен е просто изморително. Изморително не за друго, а защото не мога и ми е доста трудно да измисля какво да подаря на близките си хора, което вече не съм им подарявал. Да е ново, оригинално, което да им хареса, да им влезе в употреба…

Това са твърде много неизвестни, които трябва да попълня, което наистина много, но много ме изморява. А самите празници са повече от прекрасни, защото се събирам с най-близките ми хора и независимо какво сме си купили се наслаждаваме на компанията си и времето прекарано заедно.

Мисля, че това е най-големият смисъл на празниците, а не безумното обикаляне по молове и всякакъв род магазини, за да потребяваме неща, които не се знае дали въобще ще влязат употреба. Но пък обществата ни толкова придобили тази традиция и толкова са я наложили, че ще е твърде жалко ако не получите подарък или пък вие не подарите…

 

Google+ Comments