По какви риалитита се заглеждат мъжете

reality-tv-logoЕдва ли ще изненадам когото и да е, като кажа, че реалити предаванията станаха много популярни през последните години. Появиха се разнообразните музикални, танцувални, актьорски и т.н. продукции, от които да изскочи поредната звезда. Своята аудитория намери и Царят на реалитито – Големият брат, в който и до ден днешен не откривам никакъв смисъл…! Може би сте забелязали, че аудиторията на тези предавания е предимно от жени, защото продукциите са по-развлекателни. Имат нотка и на интрига, което допада на дамската аудитория и не на последно място участниците винаги са добре издокарани на външен вид, гримирани и облечени от специалисти.

А за мъжете какво остава? Всъщност ние гледаме един съвсем друг тип риалитита – наричат се спорт. Погледнете към футбола, волейбола, колоезденето и който и да е друг спорт и ще забележите, че те притежават черти, типични за реалити продукциите. Има група от участници, които се състезават един с друг, всеки от тях владее определен талант и огромна публика следи всяка тяхна крачка, успех и провал.

Това какво ви говори?

Точно така! Ние, мъжете, можем да се загледаме по дадено реалити. Дори можем да му станем фен, стига в него да има все пак някаква състезателна нотка – вземете Tot Gear за пример. А като казвам “състезателна нотка” нямам предвид съдии, които постоянно обиждат участниците, или водещи, които нон стоп приканват зрителите да гласувате пред телевизорите си. По-скоро говоря за продукции, в които се усеща състезателен хъс, спортен дух и стремеж към победа. На мъжете повече ни допада, когато състезанията са както отборни така и индивидуални, когато победителят сам е стигнал до първото място благодарение са собствените си умения и старание – не когато най-много зрители са гласували и са дали парите си за него или нея. Има ли такива реалитита? Всъщност има, но не са много. Сървайвър клонеше в тази насока, но не изцяло.

Rate this post

Google+ Comments

One thought on “По какви риалитита се заглеждат мъжете

  1. Да ти кажа честно, аз избягвам да се заглеждам по такива предавания, въпреки че понякога ми става интересно. Опитвам се да не съм комерсиален и да не се поддавам на телевизионни влияния, чиято цел в крайна сметка е телевизиите да печелят от това, че го гледаш. А и някои реалитита са просто… нямам думи. Има и по-интелигентни, но са малко.

Leave a Reply