Перфектно тяло с кето диета – част 2

Перфектно тяло с кето диета – част 2

Продължавам темата за кето диетата или как да изгорим ненужните мазнини по здравословен начин. В предната статия ви дадох основна информация какво представлява самият режим, а днес ще ви запозная малко по-подробно с храните, които е добре и не чак толкова добре да си похапвате.

За да достигнем до процеса на кетоза в организма ни, не е необходимо да гладуваме, а само да редуцираме нещата, които консумираме. Не си представяйте ограничения и лишения, просто елементарни хранителни сметки.

Това са видовете храни, на които можете да се насладите по време на кето диета: месо, риба и морски дарове, яйца, сирене и зеленчуци, които растат над земята. Може да се използват зехтин и масло.

Най-важното за постигане на кетоза е да избягвате консумацията на твърде много въглехидрати. Вероятно ще трябва да поддържате приема им около 50 грама на ден, а в идеалния случай под 20 грама. Колкото по-малко въглехидрати консумирате, толкова по-ефективно ще се извърши кетозата.

Това, което още трябва да избягвате при кето диета, са храни, съдържащо много захар и нишесте – хляб, макаронени и тестени изделия, ориз и картофи. Тези храни са с високо съдържание на въглехидрати. Заедно с това при спазване на кето диета трябва да избягвате напълно сладките и преработените храни.

Също така, храната трябва да бъде предимно с високо съдържание на мазнини и с умерено високо съдържание на протеини, тъй като излишъкът от протеин може да се превърне в кръвна захар в организма. Избягвайте диетични продукти с ниско съдържание на мазнини. Може да кажем, че при кето режима се приемат 5% въглехидрати (колкото по-малко въглехидрати, толкова по-ефективна е диетата), 15-25% протеин и около 75% мазнини.

Относно напитките, които може да консумирате, водата е идеалното решение, като кафето или чаят също са добри алтернативи. В идеалния случай не използвайте подсладители, особено захар, и газирани напитки. Алкохолът не е препоръчителен, особено бирата, но понякога чаша вино няма да ви се отрази зле.

Аз смятам да преборя волята си и да постарая да спазвам кето режима. Ще се радвам и вие да опитате, за да обменим опит.

Google+ Comments