Перфектна кожа през зимата

Перфектна кожа през зимата

При понижаване на температурите нуждата от грижа за кожата се увеличава. Това правило се отнася и за силния пол, просто грижите, които трябва да положим ние, са различни от тези при жените. При нас не е рядкост и прекомерно сухата кожа, която се проявява през зимата. Добрата новина е, че често се случва тя да е в резултат от неправилна грижа, което значи, че е напълно поправима.

Обикновено кожата е заобиколена от тънък слой себум, който от една страна я предпазва от проникване на бактерии, а от друга не позволява на влагата да се изпари. Ако имате суха кожа през зимата, естественият ѝ защитен слой лесно се поврежда от вятър, студ и замърсен въздух. Следователно кожата започва да се нуждае от допълнителна хидратация и защита. Вместо чиста овлажняваща грижа, която иначе е особено популярна за мъжката кожа – гледали сте хиляди реклама по темата – сега е по-добре да използвате богати емулсии на маслена основа. Тези продукти попадат в порите и предпазват кожата от липса на хидратация и полезни вещества.

Горещата вода е истинско предизвикателство за сухата кожа през зимата – дори за мъжете. Пък и сте наясно, че водата по принцип има изсушаващ ефект. Колкото по-висока е температурата, толкова по-голям е ефектът. Поради това, всеки, който има склонност към груба и напукана кожа, трябва да избягва продължителните и твърде горещи душове. Докато сте банята обаче, може да използвате подхранващи душ масла, които са подходящи за зимна грижа за сухата кожа.

Google+ Comments