Перфектен мъж с перфектно здраве

Man-HealthМножество сайтове за здраве и красота са изпълнени със съвети за дамите, тъй като се смята, че именно жените  прекарват най-много от свободното си време в търсене на начини за разкрасяване, информация за диети, упражнения и здравословно хранене. Доста малко място обаче се отделя за нас, мъжете.

Погрешно е стереотипното схващане, че ние не се интересуваме от тези неща, че единствено полезна нам информация е на спортна или автомобилна тематика и че хващат вниманието ни предимно постове с красиви модели. Всъщност  здравословният начин на живот, теми като хигиената, поддържането на тялото и профилактиката при много заболявания при мъжете са също така значими, както при жените.

След като представителките на нежния пол, които трябва поне веднъж годишно да си направят преглед при мамолог, гинеколог и там каквото друго правят, трябва ли ние мъжете да разчитаме единствено на трудовата медици? Малко известен факт, съдейки по незнанието на приятелите ми, е че ние мъжете сме по-застрашени от заболявания като хемороиди, кисти в опашната област, анални фистули и фисури и други. За тези състояния обаче в мрежата почти липсват полезни статии за профилактика и диети. Оскъдната информация поражда невъзможност да се погрижим за себе си докато е време. В последствие търсенето на добър проктолог също може да е проблем.

Аз вярвам, че здравето е най-ценното нещо за човек. Един отговорен мъж трябва да гледа по-сериозно на себе си и покаже уважение към тялото си. Наскоро четох статия на д-р Антон Тодоров, лекар – проктолог от медицински център “Фама”-Пловдив, който твърди, че  точно такива заболявания на ануса протичат много специфично и имат свои особености и че лечението им е предизвикателство, както за лекаря, така и за самия пациент. Препоръчвам на читателите си да се запознаят с материала, за да се информират за някои досадни заболявания и да се замислят не е ли по-добре да започнат да полагат повече грижи за себе си. Мисля с положителност, че би трябвало да е така.

Google+ Comments