Новата реалност: Онлайн запознанства

Новата реалност: Онлайн запознанства

Живеем в дигитална ера, която непрекъснато се развива и предлага нови и нови услуги. Затова не е чудно, че дори търсенето на половинка започна да се случва все по-често в интернет и по-специално чрез приложенията за запознанства. А вие използвали ли сте такива? Аз лично не съм, но наблюдавам, че голяма част от приятелското ми обкръжение се насочва към този вид комуникация с цел откриването на партньор. Явно това е новата реалност, към която трябва да се приспособим, макар и личното ми мнение да е, че не може да се сравни с емоцията от живия контакт.

Освен специализирани сайтове, виждал съм, че в гугъл магазина има множество и различни приложения за запознанства. Правило ми е впечатление, че те предлагат различни възможности – от флирт до сериозна връзка, в зависимост от потребителските желания и търсене. Безспорно сред най-известните и използвани е приложението Tinder. От това, което знам за него е, че регистрацията се извършва с Facebook акаунт.

Tinder работи с добре познатия принцип: на потребителя се показват снимки на други потребители. Настройките на разстоянието и други аспекти като възраст се вземат предвид и са ключови при подредбата на предложените хора. Ако харесаме профила на някого, той ще получи известие, ако нямаме интерес, просто подминаваме. Така, ако двама души са се харесали, има така нареченото „съвпадение“ и предлага опцията за съвместен чат.

Потребителите на приложението са на средна възраст между 18 и 30 години. Може би и това определя основната му функция повече за флирт, отколкото за сериозни взаимоотношения, а и водещ критерий са снимките, което лично за мен, е малко повърхностно.

Google+ Comments