Нещата от живота (част 1)

Нещата от живота (част 1)

Тема, стара като човечеството e, какво трябва да постигне човек в този живот и към какво трябва да се стреми. Пари, власт, слава, късмет или семейство?

Животът ни е просто поредица от моменти. Не се увличайте в напразни спорове с миналото и не преследвайте въздушни замъци за далечното бъдеще. И двете са илюзии, които лишават от истинските предизвикателства в живота. Всеки ден е подарък! По-добре да си оптимист, който греши, отколкото песимист, който е прав!

Научете се да приемате себе си с вашите силни и слаби страни. Ако не обичате себе си, никой друг също няма да ви обича. Приемете себе си, но се учете от грешките си. На всеки е позволено да прави грешки, но те не трябва да се случват по-често. Приемайте основателна критика, но не позволявайте на външни лица да ви карат да се чувствате виновни. Те са лош спътник по житейския ви път.

В живота винаги има възможности. Грабнете ги. По-добре да бъдете смели и понякога да се проваляте, отколкото да съжалявате за пропуснатите възможности отново и отново.
В правилния момент, когато намерите правилния партньор, осмелете се да се свържете дълбоко. Без страх и притеснения. В противен случай постоянната многофункционалност бавно, но сигурно води до това, че наистина не се ангажирате с нищо и в крайна сметка оставате сами.

Google+ Comments