Какво не знаем за Телематик Интерактив България и Мило Борисов?

Какво не знаем за Телематик Интерактив България и Мило Борисов?

Сред най-важните решения, които една компания може да вземе за бъдещето си, е дали да стане публична. Това означава да регистрира своите акции на фондовата борса и те да се търгуват. По този начин се дава заявка за разширяване и надграждане на бизнес възможностите пред дружеството и е още една стъпка в развитието му.

Пример за подобна компания у нас е Телематик Интерактив България АД, която е първата българска компания от игралната индустрия, листната на Българската фондова борса. Нейните акции се предлагат на пазара от началото на тази година, а мажоритарният акционер – Мило Борисов – споделя, че целта е да се достигне пълна прозрачност в дейността на дружеството, която ще съдейства за постигането на дългосрочните цели за развитие.

Насочих вниманието ви към тази тема, защото наскоро попаднах на новина, че от края на март до края на септември компанията е отчела близо 35% ръст на индивидуалните продажби на акциите си. Замислих се на какво се дължи този интерес и затова потърсих повече информация за Телематик Интерактив България и Мило Борисов.

Компанията е създадена през 2014 година в България, като развива онлайн платформа. Телематик държи лиценза на търговския бранд Palms Bet, а чрез Си Ти Интерактив – една от дъщерните си компании, предлага онлайн съдържание в различни страни.

Крайни собственици на дружеството са Мило Борисов и сестра му Роси МакКий, които се стремят да предоставят услуги и продукти, които да вълнуват, забавляват и позволяват на хората по цял свят да усетят емоцията от игралното изживяване. Освен това, визията, която братът и сестрата следват, е за социално отговорна компания. Така от създаването си до днешна дата, дружеството реализира общественополезни инициативи, насърчава прозрачността в игралната индустрия и подкрепя спортисти и творци.

Заключението, което си извадих е, че зад успеха на всяка компания, без значение в коя сфера развива дейността си, трябва да стои визионер като Мило Борисов. Някой, който притежава безпогрешен бизнес усет, има нужните познания в конкретната област и най-важното – работи с желание и сърце.

Google+ Comments