Минималистично и уютно

Минималистично и уютно

Все повече апартаменти са обзаведени на принципа по -малкото е повече. Докато някои черпят вдъхновение от фън шуй, други просто искат да сложат край на пренаситеността в домовете си. Целта е жилището да бъде максимално изчистено, с ясни линии, а светлите тонове да доминират. Ако обаче не внимавате в детайлите, може да се получи обратният ефект и да не се чувствате комфортно в собствения си дом. За да предотвратим това, трябва да се придържате към няколко прости правила.

За да създадем минималистичен облик в апартамент, трябва да накараме всички ненужни обекти да изчезнат от полезрението ни. Знаете ли, че отворените рафтове с книги често създават впечатление на хаотичност? Може да ги поместим на рафтове с непрозрачни врати или да опитаме да внесем ред, например като ги сортираме по цвят или размер. Като алтернатива на стенните шкафове, бюфетите предлагат и достатъчно място за всичко, което трябва да се прибере.

Както вече споменах, всичко е в детайлите. Малките неща правят разликата. Ако не искаме да живеем сякаш в магазин за мебели, трябва да включим малки детайли, които правят апартамента ни уникален. Специални дръжки на чекмеджета на бюфета или необичайна лампа превръщат минималистичния апартамент в лично, индивидуално пространство.

Ако прикрием всички лични вещи, апартаментът бързо изглежда гол и неудобен. Вместо това трябва да оставим личен щрих в жилищното пространство. Семейните снимки в подходящи рамки на стената или на бюфета например придават усещане за домашен уют. Разбира се, може също да дадем на стаята си личен щрих с уютни одеяла или килими.

Всеки може да следва тенденцията и да придаде на апартамента си спретнат, вид, без да губи усещане за комфорт и топлина.

Google+ Comments