Когато килограмите започнат да се трупат

Когато започнем да навлизаме в по-сериозната възраст, ежедневието ни е обвързано предимно с работа и семейството, не остава много време за допълнителни неща като спорт например. Ето една от основните причини, поради които започваме да трупаме килца. При мъжете те особено се забелязват в областта на корема, а точно от тази зона доста по-трудно се свалят.

Обикновено се смята, че хората, които пълнеят в горната част на тялото и то предимно в коремната област, образуват лош холестерол. Което е доста притеснително наистина и ако забележите подобно “натрупване” и при вас няма да е зле да се изследвате.

Но да се върнем към килограмите. Предлагам ви няколко лесни метода, с които ще можете да поддържате един добър тонус, което няма да ви отнема особено много време. На първо място може да отделите един от почивните си дни, в който просто да изпълнявате кратки упражнения в домашни условия. Не е сложно, има много добри програми, които свободно можете да намерите в Интернет и няма да ви отнеме повече от 20 минути. А в същото време ще се усетите по-жизнени, по-подвижни и с повече енергия, която ще ви е необходима за ежедневните задължения.

Друго полезно нещо, което можете да направите е да се прибирате пеша от работното си място. Със сигурност ходенето пеша ще ви се отрази много добре, а след като си приберете и вземете един душ ще се усетите изморени като след тренировка, но пък на следващия ден ще имате повече енергия и сила.

Два съвсем прости съвета, но ако ги изпълнявате редовно ще видите резултати съвсем скоро. За това дерзайте! Време е да свалите биреното коремче!

Google+ Comments