Кога тялото ни казва, че имаме нужда от протеини

Ако спортувате редовно, ще усетите много изявен този протеинов глад. Но ако не се занимавате активно със спорт, има няколко признака, които ще ви покажат, че тялото ви се нуждае от малко повече от обикновено хранене.

Когато косата ви започне да остава повече по четката или гребена, това е един от първите признаци, че тялото ви иска да увеличите приемането на протеини. Вярно е, че причините за косопад може да са много и различни. Но в повечето случаи е просто безобидно недостатъчност на някои хранителни вещества.

protein-mainСпад в имунната система също може да се дължи на по-малкия прием на витамини и минерали. Това ще рече, че трябва да разнообразите менюто си.

Загубата на мускулна маса е онзи крещящ за спортистите момент, когато разбират, че нещо в тялото им не е наред.

Отмалялостта и мускулната слабост са още една от причините да преосмислите с какво се храните. Обикновено слабост на мускулите изпитваме точно, когато изпитваме протеинова недостатъчност.

Как да си набавим протеини? Това става най-естествено чрез богатите на тях храни като млякото и млечни продукти, месо и местни продукти, яйца и бобови зърнени храни.  Ако сте се ограничавали от тях поради една или друга причина – диета, приятели вегетарианци или статии за полезността им в интернет, е време да преосмислите становището си да си направите омлет с пилешко, риба с три вида сирена или друго.

Google+ Comments