Защо да не искаш да живееш на Марс?

Доста странно е да чуеш от приятелите си, вече зрели мъже, така да ги нарека, че ако могат – не биха желали да живеят на Земята. Много се шуми около мисията Mars One, но да ви кажа, изпълнението й все още ми се струва твърде далечно и доста съмнително. Достатъчно са наистина силните и смелите, или да ги нарека “лудите”, които биха се съгласили на еднопосочен билет към червената планета, но какво, ако всъщност приключението не се окаже нищо повече от едно нищо и никакво самоубикство. Опс, извинете ме – не исках да използвам точно тези думи. 😉

И все пак. Ако и вие си мислите, че искате да забегнете на друга планета, защото нашата е вече мръсна, населена с премного идиоти или просто не ви допада земния пейзаж, ето ви 5 причини да не го правите:

1. Ще трябва да свикнете с постоянното презареждане на кислородни бутилки и мъчните разходки по повърхността;

2. Годината е по-голяма – ще имате повече време да играете на любимата си видеоигра, но пък температурите изобщо няма да ви допаднат;

3. Самотата е блаженство – няма кой да ви казва какво да правите. Ще сте най-великият човек на Марс, сам ще сте си шеф, ще сте господар на всикчо. Буквално. Манията ви за величие скоро ще ви писне и ще ви доскучее.

4. След известно време, ще трябва да мислите от какво ще се състои дневното ви меню.

5. Телефонните обаждания няма да са много чести. Връзката ще се осъществява през приблизително 20 минути – изнервящо и изморително. Но пък имате реалната причина да не се обаждате често на майката си.

Марс е вълнуващо място. Но дали всичко е само въпрос на емоции. Ето един филм за Марс, който очакваме в близките няколко седмици по кината. Е? Искате ли да идете на друга планета или вече местния въздух ви се струва по-приемлив?

Google+ Comments