Какви съставки съдържа перфектната паста за зъби

Какви съставки съдържа перфектната паста за зъби

Мийте зъбите си сутрин и вечер и поне веднъж годишно минавайте на преглед при зъболекар. Това е най-малкото, което е необходимо за бляскава усмивка. Ако наистина цените здравите зъби, трябва да обърнете внимание и на съставките на вашата паста за зъби.

Наистина добрата грижа за зъбите може да предотврати всякакви проблеми ( напр. досадното кървене на венците) и не на последно място гарантира сияйна усмивка и здрави зъби. Какво е важно, когато става въпрос за добра паста за зъби? Tочните съставки. А те обикновено са почистващи препарати или абразиви, пенообразуващи съставки, флуориди, противовъзпалителни или антибактериални съставки, консерванти, овлажнители, свързващи вещества, вкусове.

Връзката между тях и кои вещества са избрани за съответната паста за зъби се различава от производител до производител. Основната задача на пастата за зъби е да премахва бактериите и плаката, да предотвратява или намалява възпалението, но преди всичко да предотвратява кариеса. Следователно добрата паста за зъби съдържа преди всичко тези вещества, които изпълняват тази задача.

А вие каква паста за зъби използвате?

Google+ Comments