Феноменът Молец

Феноменът Молец

Едва ли има човек в България, който да не е чувал екстравагантното дуо Молец. Особено след като спечелиха много от наградите на БГ радио за видео клип, песен, дует. По медиите навсякъде пишат, че синглите им се пеят от малки до големи и всъщност е наистина така. Преди половин година бях на техен концерт в Пловдив и имаше от дечица на около 7 години до възрастни – над 70-годишни, които бяха там. И как се получава този феномен, как са го постигнали?

Зад Молец стоят двамата изпълнители – Юлиян и Крис, които са почти набори. За тях е любопитно, че са силно вярващи и текстовете на песните им все едно са разговор с Бог, като искат да изпратят правилните послания на младите. Определено мога да кажа, че смисълът във всеки текст е дълбок и духовен и явно всеки го усеща с душата си, щом всяко ново парче става хит.

Тук поставям и темата, че всичко, което се прави от сърце, без комерсиална цел или пък печалба, е успешно. Може би в съвременния ни свят го бяхме забравили. Молец го доказаха, защото още от втората си съвместна песен превзеха радиостанциите и правиха концерти с по няколко хиляди души на първата година от създаването си. Следват наградите и спечелените хиляди сърца на хората. Феноменално, нали?

Ако искате да се запознаете малко по-добре с тях, то ви оставям линк от едно от първите им интервюта. В него споделят интересни подробности и дори може да ги чуете акапелно на живо.

Интервю

Тук ви споделям и интервю година по-късно, за да видите промяната им. Много би ми се искало да проследите промяната им и да видим дали славата ги е променила.

Интервю 2

Google+ Comments