Есенция Classic за добри резултати

Та като записах за познание… Какво имам предвид ли? Всъщност: класическа музика.

Не случайно учени твърдят, че слушането на класически произведения на музикалното изкуство, и по-специално Моцарт, Бах и Бетовен, подобряват умственото развитие, концентрацията при работа и оптимизират резултатите при учене. Затова е добре, още от “корема” детето да бъде посвещавано в тези мелодии, които по мистериозен начин влияят върху интелекта.

Преди се смеех на това, но днес иронията ми е в затишие. И не мисля, че има мистерия. Всичко е в науката за възприятието на човешкия мозък. Действително интрументалът, и то този, създаден в естествена среда, от творци, почерпили вдъхновение от природата, чисто човешките емоции и действия, необременени от днешния забързан свят, но живели в своя със същите удобства и достигнал ниво на определено познание, е гениално творение.

Доказателството за ускоряване развитието на мозъка се състои в наличието на звуци, които конструират хармонична мелодия с плавно преливане на подбрана фонова подложка, които влияят благоприятно върху отделните точки на мозъка. Няма дразнещи моменти, нито фрапиращо разнотипни части, които да нарушат музикалния баланс.

А сега ви оставям на благотворните звуците на пианото на Бетовен.

Google+ Comments

Trackback URL

, , , , , ,

No Comments on "Есенция Classic за добри резултати"

Hi Stranger, leave a comment:

ALLOWED XHTML TAGS:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Subscribe to Comments