БНО за истинска промяна

statukvoПреди няколко дни гледах едно интервю  по ТВ7 с Георги Георгиев – млад човек, председател на новосформирана партия – БНО – Българско национално обединение. Честно казано, направи ми добро впечатление с изказванията си – доста по-различни по стил и естество от тези на опитните политици.

Обяви се за ревизия на статуквото и грабежа, свързан с 24-те години преход и беше категоричен, че заедно с останалите основатели на партията са решили да не бъдат повече пасивни наблюдатели, чакащ точния човек да се заеме с оправянето на държавата, а да вземат нещата в свои ръце.

Обясни и защо организацията му е партия, а не гражданско сдружение, например – защото единствено избраните партии имат достъп до лостовете на управлението. Има толкова много граждански сдружения и други видове организации, които правят опити да влияят на решенията и действията на властта, но според мен промяна е възможна единствено, ако тя бъде поета от хора, действащи по съвест. Няма нужда да се самозаблуждаваме повече, управлявалите ни през последните 24 години бяха и са нагли и безскрупулни и последния интерес, който ги интересува, е този на народа.

Партията се обявява в защита на българското – семейството, културата, наследството. Без тези три неща, защитата които ни отнеха или доброволно предадохме, страната ни е дърво без корен – няма минало, няма приемственост, няма приоритети в дългосрочен план, осляняйки се не на изграждането на устойчиво развитие, а само на преживяването на днешния ден.  Замислете се колко много биха се променили нещата, ако най-важната колективна градивна частица на обществото – семейството, бъде стимулирана.  Какво би било ако отново започнем да вярваме в историята, изконните си ценности и традициите си, благодарение на които народът ни е оцелявал с хилядолетия, вместо да приемаме на готово една универсална културна, икономическа и социална система, наречена глобализация, която ни редуцира от човешки същества с цветист живот, на безмозъчни консуматори-материалисти.  Част от приоритетите на новата партия БНО са и извоюването на независимостта на страната ни от прекомерните и манипулативни влияния, които не са в интерес на народа ни, но биват налагани от САЩ, Русия, ЕС и други държави и организации.

Дотук всичко звучи добре, ентусиазмът и целенасочеността на Георги Господинов като председател на партията, също изглеждат достатъчно силни. Ще изчакам още малко и бих се радвал да подкрепя това ново формирование – то, както и твърдоглавите протестиращи студенти, ми вдъхва надежда, която отдавна беше изчезнала. Крайно време е стадото ни да се организира, да надвие вълците, и да не ги допуска повече във властта.

БНО за истинска промяна
Rate this post

Google+ Comments

Trackback URL

, , , , , , ,

No Comments on "БНО за истинска промяна"

Hi Stranger, leave a comment:

ALLOWED XHTML TAGS:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Subscribe to Comments