След 2025-та година човекът ще покори Марс

Когато за пръв път прочетох тази новина от MrasOne , си помислих, че е поредната сензационна забивка за висок рейтинг, която няма никакво покритие. Затова разгледах сайта и след като пуснаха информация за проекта и в емисията новини на Би Ти Ви, се уверих, че не е шега.

MarsOne_LivingUnitRover_web1В момента се набират първите хора, които ще заминат на планетата Марс. Одобрените за проекта ще бъдат обучени да устояват на различни условия, да оцеляват и най-напред – да построят бъдещия си дом. Подборът се извършва по специални критерии. С кандидатите, респективно бъдещите пътешественици, се занимават експерти по космонавтика, психолози, медици и други специалисти. Говори се, че първите жители на планетата ще бъдат избрани така, че характерите им да бъдат в идеална съвместимост, за да успеят да се сработят.

Пътуването е еднопосочно. Няма път назад, тъй като не съществува възможност да се създаде гориво и нов летателен апарат, който да върне пътниците, които се окажат разочаровани от екзотичния си избор на място, където да прекарат остатъка от живота си.

Пътуването ще бъде епохално събитие. Имената на участниците в този колосален проект ще се споменават векове напред. А един ден ние, които ще гледаме излитането на совалката в космоса, което не се съмнявам, че ще се излъчва и следи от цял свят, ще разказваме за първите тръпки и впечатления на внуците ни.

Послепис: Една мисъл много ме гложди. Какво ако… в смисъл на … Малей, гледал съм много фантастични филми с не много добър финал на тази тематика… Спирам дотук!

 

Google+ Comments