Полезни ли са климатиците?

Това е един често коментиран въпрос. Мнозина смятат, че вредите от климатичните инсталации са по-големи, отколкото ползите.

indexПлюсовете определено са свързани с температурния комфорт и бягството от жегите през лятото и студовете през зимата.  Разбира се, че няма нищо по-приятно от това докато сте в офиса да се разхлаждите, на фона на температура между 35-38 градуса навън. Жегите могат да уморяват, водят до главоболие, отпадналост и понижават работоспособността. Благодарение на чудото на 20 века – климатика, стана възможна работа в нормални условия на труд.

Минусите обаче се свързват с възможността от простуда и разнасяне на бактерии. Не са малко хората, които през лятото се разболяват от… простуда. Факт е, че климатиците водят до болки в гърлото и сковавания. Все повече специалисти по микробиология посочват, че нерядко недобре поддържаните климатични филтри стават и развъдник на различни бактерии. Затова се препоръчва да се чистят или сменят по-често тези нежни части. Освен това за по-добър комфорт на организма в дома или офиса казват, че климатикът е добре да работи на температура не по-ниска от 3-4 градуса от външната. Така ще се избегне неминуемото привикване с хлада и често падането на кръвното щом излезете на горещината на улицата.

Полезни ли са климатиците?
Rate this post

Google+ Comments

Trackback URL

, , , , , , ,

No Comments on "Полезни ли са климатиците?"

Hi Stranger, leave a comment:

ALLOWED XHTML TAGS:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Subscribe to Comments