Маникюри за мъже

Маникюри за мъже

Маникюрът винаги се е считал за нещо женско. Никой мъж няма да си признае, че е ходил на маникюр… въпреки че ходят. Същност има много причини, поради които мъжете могат да поискат професионална помощ за ноктите си и тези причини невинаги са свързани със суетата. Например, за онези мъже, които работят с ръчен труд, е много важно да избягват счупени нокти или възпалени кожички, което може да представлява неудобство и дори пречка в работата им.

От друга страна, първото нещо, което забелязваме, когато срещаме друг човек, обикновено са лицето и ръцете и те всъщност издават много за нас. Ако ръцете са с останки под ноктите, сухи и прочие, човекът отсреща едва ли веднага ще се замисли за тежкия труд, който извършвате ежедневно. Веднага ще си създаде впечатление, че не сте много спретнат. Ако професията ви не е свързана с ръчен труд, това лошо впечатление може да навреди на мнението за вас в работата или пред клиенти. Във всеки случай, понякога маникюрът не е прищявка, а е въпрос на хигиена, комфорт, здраве и приличен външен вид.

Понякога маникюрът е решение за тези, които гризат ноктите си – проблем, за който никой не обича да говори, но който си съществува в днешното напрегнато ежедневие. Едно от решенията на този проблем е апециален лак за нокти. Ефектът му едва се забелязва, но действа като защитна бариера.

Много мъже маникюра за лиготия, главно поради липсата на информираност, но ако само опитат, ще ги накара да се почувстват по-добре.

Маникюрът основно се състои в подрязване на на ноктите, поддържане на кожичките и изглаждане на кожата на ръцете. И обикновено всичко това може да се прави у дома, ако толкова ви е срам да идете при професионалист. Също така имайте предвид, че както кожичките, така и ноктите действат като естествена защита, а неправилното им лечение може да причини кървене и дори инфекция.

Е, какво мислите за тази скандална тема? Толкова ли е женско да поддържаме ръцете си чисти, без стърчащи кожички и с прилично оформени нокти?

Google+ Comments