Кои са най-продаваните автомобили за 2015… досега?

Попаднах на една доста интересна статия от американско онлайн списание и бях любопитен и заинтригуван. Разбира се, не е никак чудно, при това е добре известно, че на по-голямата част от мъжете автомобилите са ни в кръвта и може би са една от най-честите теми за разговор с приятели. Всъщност една голяма част от мислите ни е ангажирана именно с любимия автомобил. Та, зачетох се и не ми беше никак чудно да разбра, че Тойота, Форд, Шевролет, Нисан и Хюндай за момента водят пазара.

Като цяло Тойота е най-голямата автомобилна корпорация като може би най-любопитното е, че японският гигант разполага с около 330 000 работници в около 50 завода по света, като само 40% от автомобилите се сглобяват в Япония. Емблемата представлява стилизиран тъкачен стан, което напомня, че преди автомобили фирмата е произвеждала именно… тъкачни станове.

Всъщност компанията надминава Дженеръл Моторс за първи път през 2007 година, а през 2013 става първата, която произвежда над 10 млн автомобили.

Най-много коли с японската марка тази година са продадени в Китай и САЩ. Като водещи изобщо са Toyota COROLLA, CAMRY и RAV4.

new-ford-focusNISSAN пък е представен от моделите SENTRA, ROGUE и ALTIMA. Един от най-предпочитаните модели на Форд пък е пикап от F  серията, но като потребление в САЩ този тип едрогабартни коли са предпочитана като цяло. Затова й CHEVROLET SILVERADO  влиза в класацията, както и не много популярния у нас RAM TRUCK.  За сметка на това Форд са много предпочитани по европейските ширини с моделите FOCUS, FUSION, ESCAPE, EXPLORER. Определено изпитани и много често срещани по нашите улици.

Ще ме попитате кои са останалите. Най-разпростратеният модел на HOUNDA е CR-V, a на HYUNDAI – ELANTRA.

А вие какъв автомобил карате?

Google+ Comments