Кога отивате на работа?

Днес ми се пише за работа. Нали е неизбежна част от ежедневието на всеки от нас, няма как. От време на време е хубаво да обръщаме внимание и на работните си задължения и впечатлението, което оставяме сред колегите и бизнес партньорите си.

Затова сега искам да ви задам няколко много важни въпроси. Кога отивате на работа? А на уговорени срещи? Закъснявате ли, или подранявате, или сечете минутата на две и пристигате точно навреме. Нека да споделя моето мнение кое как работи за вас.

Ако подранявате с 5 минути за работа или за срещи, това е във ваша полза. Създавате впечатлението, че сте уравновесен и организиран човек. Имате освен това и няколко допълнителни минути да се подготвите на спокойствие, без да бързате. Не можете да отречете, че тези няколко минути биха могли да повишат качеството на работата ви, нали?

lateforworkА ако закъснявате? Ами, по мое мнение това не оставя добро впечатление. Представете си, че работите на смени. В такава ситуация колегата ви вече ви чака. Много е изнервящо да оставаш след работно време понеже няма кой да те смени.

Друга ситуация. Представете си, че шефът ви е направил някакво важно изявление в 9 и 30 ч., а вас още ви е нямало на бюрото. Искате ли да сте единствения неразбрал? Така вредите само на себе си.

А ако в работата си ангажирате и други колеги по някакъв проект напримем, препоръчвам ви да не ги карате да ви чакат. Всеки би се ядосал на тяхно място в противен случай, защото излиза, че си губят времето, като се ангажират с вас. Те са отишли на време за работа, но вас ви е нямало.

Когато сте навреме? Перфектно, но не сте ли много на косъм от закъснението?

Google+ Comments