Интуиция за напреднали

Нали знаете как понякога вземаме решения чисто интуитивно? Как си правим заключения без да имаме реална информация или чисто и просто действаме интуитивно?

Подобни реакции се случват на чиста проба доверие и са несигурни, защото лесно можем да останем подведени. Има едно нещо обаче, което наричам интуиция за напреднали и което с удоволствие ще споделя с вас. Дано ви бъде от помощ в бъдеще.

IntuitionИнтуиция за напреднали означава да се доверявате на инстинктите си, но когато те се окажат правилни да си отбелязвате това. Прочели сте например нещо в даден новинарски сайт и то се е оказало истина. Сложете на този сайт едно тикче в съзнанието си и когато интуицията някой ден пак ви насочи към него, ще знаете, че за това може би си има причина. Ще знаете, че източникът е надежден. Обратното, ако някъде сте прочели нещо съмнително и интуицията ви повторно и погрешно ви подведе натам, не се поддавайте. Имайте едно на ум.

Не всеки от нас е надарен с безупречна интуиция и не всеки има перфектно шесто чувство. Затова е нужно да усъвършенстваме уменията си и да се стремим към т.нар. интуиция за напреднали. Между другото тя може да ни е доста полезна и когато се опитваме да преценим хората правилно. Било то, когато става дума за първо впечатление, докато ги гледаме по телевизията или в друга ситуация.

Не е задължително да сте природно обигран, за да станете такъв. Винаги има начини за постигане на целта, стига да се замислим за тях и да се постараем да ги постигнем.

Google+ Comments