Филмова препоръка – „Люси”

lucy_movie_5-a-peek-at-powers-in-lucyПросто перфектният филм. Признавам си, познавам само от тиизъра му и страницата в imdb. Очакваме го от 25 юли, така че остава още малко време. Сюжетът е следният: Люси е млада жена, която живее в гр. Тайпей, Азия. След като става жертва на отвличане, тя се събужда и разбира, че във вътрешността на стомаха й са зашити няколко плика наркотици. Един от тях случайно започва да изтича и под неговото влияние се отключва неподозирания капацитет на мозъка на Люси. Така тя става способна да научи китайски език за час, да контролира времето и пространството, да управлява и променя тялото си по невиждан преди това начин. Отключва се  възможността й за контрол на много повече от онези 10 процента мозъчен потенциал, които обикновените хора използват.

Люси е решена да отмъсти на хората, които са я отвлекли първоначално, но новите и способности й дават възможност да разкрие непознати ни преди това тайни „отвъд границите на нашата Вселена“. Големият въпрос е: готово ли е човечеството за това?

Препоръчвам фирма по няколко причини, които според мен са белег за качество. Първо, сюжетът изглежда доста интересен. Второ, главната роля се играе от невероятната Скарлет Йохансен, която винаги съм считал за секси. Неин помощник в отмъщението е професор Норман, чиято роля е поверена на Морган Фрийман. Трето, става дума за човешкия мозък – най-неизследвана част от нашите тела. Дори историята да е само фикшън пак е интересно да се види на какво сме способни ние хората, ако не се ограничавахме само до онези 10% мозъчен контрол.

Google+ Comments