Дейността на група А

1-Ви Февруари 2013 година е Юбилейна дата  за руската история, тъй като се навършиха 70 години от Освобождението на Сталинград. Този момент съвпадна и с представянето на книгата „СПЕЦНАЗ Алфа – Моята съдба”.

Издателството на Светльо Кантарджиев
Издателството на Светльо Кантарджиев

Това се случи в град София, а точното място беше – Централния Военен клуб. Автора на автобиографичната книга е генерал-майор Генадий Зайцев, бивш командир на прочутата група „Алфа”. През 2005 година същата книга беше пусната на пазара, но на английски език.

За радост на българските читатели на български език тя излиза благодарение на едно от най- големите имена в пресата – издателството на Светльо Кантарджиев – „Ню Медия Груп”. В сюжета на книгата се развиват легендарни събития, случили се през годините, разкриващи работата на Федералната служба за сигурност – група „А”. Книгата е реално отражение на спецакциите, през които са преминали бойците за да създадат сигурност и безопасност на обикновените граждани. Благодарение на нея може да се запознаете с исторически събития, случили се по цял свят. Едни от тях са в Чехословакия – през 1968г., в Москва – през Октомври 1993г., в Армения, Литва, Афганистан,  Чечня, Азербейджан, Беслан и т.н. На тези места героите от спецгрупа „Алфа” са рискували собствения си живот за да защитят нечий друг. Използвали са собствените си тела за да прикрият невинни деца, жени, мъже. Представянето на книгата уважиха и руски, и български представители на Министерството на Вътрешния ред.

Google+ Comments