Четете ли още списания?

Четете ли още списания?

Темата за това как интернет тотално промени начина ни на комуникация, информиране и изобщо развитието на медиите е вече толкова изтъркана. Аз няма да констатирам факти, а ще ви попитам дали все още си купувате хартиени издания? Сигурен съм, че за книги доста от вас ще кажат да, но вестници, списания, кръстословици?

Аз може би съм едно от изключенията, защото от доста години насам следя едно от любимите ми списания на българския пазар. И то го имам на хартия. Не че не мога да се абонирам и за онлайн изданието му, но някак на хартия усещанията и възприятията ми за информацията се променят.

Списанието е „8“ и е точно еквивалент не безкрайността, защото засяга теми, които са винаги актуални. То излиза всеки месец на 8-мо число, което е доста символично. Аз го откривам обикновено по бензиностанции, но го има и в някои книжарници и магазини – просто трябва да проверите.

Това, което вече няколко години ме привлича да купувам списанието, е изобилието от теми. Сега сигурно ще си кажете, е какво пък толкова има. Просто трябва да го прочетете, но за целта е необходимо да отворите съзнанието си. „8“ винаги има теми за иновации, които са в помощ на човечеството. Предлага модерни, но съобразни начини на живот. Връща назад в миналото с любопитни факти. Гледа напред в бъдещето с технологии и концепции. Но най-интересното е, че засяга духовни теми, които не са религиозни. Те сякаш са отговор на много въпрос, които всеки един от нас си е задавал за съществуването му на земята.

С този текст не целя да правя реклама на списанието. Просто споделям с вас това, което ме вълнува. А вие в отговор в коментари може да ми споделите дали имате любими списания? Какво четете и къде са интересите ви?

Google+ Comments