15 правила, за да изглеждате перфектно с костюм

15 правила, за да изглеждате перфектно с костюм

Дори ако работата ви не изисква официален дрес-код или не обичате да носите костюм и вратовръзка, няма да ги избегнете: мъж, който цени себе си, трябва да знае как да носи костюм. Поне достатъчно добре, че да не пропуснете страхотни възможности, независимо дали в кариерата или любовта.

Ето ви няколко златни правила при носенето на официален костюм:

Правило №1: Дори и най-скъпият костюм в света ще изглежда зле, ако не е коригиран според контурите на тялото ви. Спестяването на някой лев от вталяването от шивач ще ви изиграе лоша шега.

Правило №2: Някои хора смятат, че закопчаните яки са подходящи само за неофициални случаи, но в действителност те стават за всякакви ситуации.

Правило № 3: Не прекалявайте с шарките на вратовръзката. Изчистена вратовръзка в дискретни нюанси прави добро впечатление, без да привлича внимание.

Правило № 4: Шевовете, видими около ревера, вече не са задължително знак за добре изработено облекло. Те обаче могат да придадат добър акцент, стига да не се открояват.

Правило № 5: Често се говори, че не трябва да режете шевовете, които държат джобовете на якето затворени, защото носенето на предмети в тях може да деформира дрехата. Чиста легенда! В крайна сметка е безполезно да имате джобове, които не могат да се използват и без съмнение визитка или бележка няма да съсипе тъканта.

Правило № 6: На пръв поглед костюмите от три части могат да изглеждат малко неугледни. Но когато жилетката е добре вталена и приляга добре по тялото, изглеждате елегантно и модерно.

Правило № 7: Щипката за вратовръзката никога не трябва да бъде по-голяма от самата вратовръзка. Премерете я преди да я купите.

Правило № 8: Не забравяйте да разкопчаете сакото си, когато седнете. Без изключения!

Правило № 9: Никога не закопчавайте последното копче на палтото, освен ако не е с един ред копчета.

Правило № 10: Избягвайте излишните аксесоари. Ако вече носите кърпичка и вратовръзка, това би трябвало да е достатъчно.

Правило № 11: Запазете обемистия си противоударен спортен часовник за фитнес залата или приключенията на открито. Не е предназначен да се носи с костюм.

Правило № 12: Добре е да вдигате яката нагоре, когато носите ежедневно памучно палто, но когато трябва да се обличате по-официално (да речем, в тъмен костюм), винаги я сваляйте надолу.

Правило № 13: Когато излизате с вратовръзка, най-добре е да изберете риза с по-малка яка.

Правило № 14: Вземете си костюм с добра кройка. Добре направен костюм (за предпочитане ръчна изработка) може да бъде разпознат от метри разстояние – той е хармоничен и балансиран. Панталоните трябва да са тесни, раменете тесни и талията подравнена.

Правило № 15: Сивите фланелени костюми са подходящи за всички случаи. Те са елегантни и луксозни, без да привличат излишно внимание.

Следвайте тези правила и винаги ще изглеждате изрядни в костюм.

Google+ Comments