СПА дизайн

Спа дизайн и оборудване

Аз по принцип нямам образованието на инженер или архитект, но от един значителен период от време ме вълнува проектирането на СПА центрове и вътрешния СПА дизайн на помещението. Странен интерес наистина, но ще ви разкажа откъде започна всичко. Приятелката ми веднъж ми каза, че отива на СПА процедури в близкия квартален релакс център, след което трябваше да ходим на кино. Когато отидох да я забирам се наложи да влезна в този въпросен център за процедури и обстановката вътре ми направи изключително впечатление. Всичко беше излъскано и създаваше усещането за лукс и чистота, а аромата, който се носеше беше уникален. Веднага през ума ми мина да питам дали може и мъже да го посещават, но доста добре изглеждащата служителка там ме изпревари като ме попита дали идвам за процедури, което отговори на въпроса ми.

След като разпитах подробно приятелката ми за различните процедури реших, че и аз ще пробвам – и без това се бях схванал целия от постоянната работа в офиса и един масаж щеше да ми се отрази доста добре, пък и е перфектното място да поплуваш на закрито през зимата. Престоя ми там ми даде време да разгледам цялата архитектура на СПА центъра. Неговия СПА дизайн ми се стори много добър и имаше успокоителен ефект.

След като поразгледах и си платих за престоя ми там, ми стана ясно, че една такава инвестиция в построяването на такъв център въобще не е хвърляне на пари на вятъра. Знаете, че спа процедурите не са от най-евтините. Неслучайно почти всеки хотел разполага със собствен СПА център – мястото, където хората могат да отпочинат и да се почувстват добре. Оттогава се интересувам от СПА дизайн именно на такива релакс центрове.

Google+ Comments