Пролетна инвазия на българските сериали по BTV

Здравейте, перфектни приятели!

Освен сезонът на пролетните алергии и променливото време, пролетта на 2013 се оказва и сезонът на българските сериали.

Не е за вярване, че българските продукции възкръснаха като феникс от пепелта и след дълга пауза днес отново ставаме свидетели на родни сериали и риалити формати.

Фаворитът ми в това отношение е новият претендент на BTV “Фамилията“. Страшно много харесвам и уважавам Стефан Данаилов, Ваня Щерева, Асен Блатечки и Радина Кърджилова. Продуцентите Димитър Гочев и Димитър Митовски пък са вече доказали се и утвърдени имена, така че летвата е наистина висока.

Последните двама споделят, че „Фамилията“ им напомня на любимия техен „Туин Пийкс“ заради наличието на свръхестествени мотиви в сюжетната линия, заплетено убийство, както и чудновати герои, чиито морални ценности са под въпрос.

Точно такива сложни и многопластови главни действащи лица ни обещават в поредния български сериал по БТВ: Андрей Халачев (Антоний Аргиров), асистент на главния герой (в ролята Стефан Данаилов) със страното си хоби да колекционира очи, изрязани от списания, Ваня Цветкова в ролята на невменяема и др.

Не мога да повярвам, че ще го кажа, но нямам търпение да дойде следващата неделя, в която да се насладя на втори епизод от интригуващата лента. Нищо, дотогава ще задоволя нуждата си от качествена българска проукция в лицето на „Столичани в повече“ и „Революция Z”, които са изключително приятни и ненатоварващи сериали.

Иска ми се всяка вечер зрителят да има възможността да гледа не блудкави сериали и комерсиални американски филми, а нещо с художествена стойност, правено от българи и за българи.

Което обаче изисква сериозни инвестиции и финанси…

В този ред на мисли, кабелните оператори хубаво да си помислят дали е честно да не се разплащат с телевизиите според реалния бой зрители и да продължават да заравят глави в пясъка като щрауси.

Приятно гледане от мен!

Google+ Comments