Мъжете и любовта

От името на всички мъже ще разкрия секретна информация за това през какви фази минаваме, за да се влюбим във вас – жените. Малко са смелчаците, които не се притесняват да говорят на тема чувства, но този фундаментален въпрос има нужда от разяснение и то от мъжка страна.

Харесване. Мили дами, колкото и да не ви се иска, физическото привличане е водещото при мъжете, когато за пръв път видят една жена. Външният вид е важен, за да ви забележим и да ви дадем шанс да се придвижите по-напред във фазите на любовта. Наречете ни повърхностни и недодялани – няма да се обидим. Имайте предвид, че всеки мъж харесва различна външност, така че в сърцата ни има място за всяка една от вас.

Разузнаване. След като сте привлекли интереса ни на първата фаза, е време да инициираме по-близък контакт. Подхвърляме няколко остроумни реплики, за да опипаме почвата. Ако ни отхвърлите – добре, ако ли не – още по-добре. На този етап още не влагаме чувства, така че ни е все едно.

Преследване. Минаваме към тази фаза, при условие че сме разчели доброто ви благоразположение към нас на предната стъпка. Спорно е какво ние наричаме „благоразположение“ обаче – и най-малкият знак може да ни накара да започнем преследването. Целта ни тук е наистина да привлечем вниманието ви. Започваме да се въртим около вас, пускаме целия си чар, за да ви спечелим. Искаме да ви покажем, че ви харесваме – твърдо и решително.

Трябва да ви впечатлим. Вече сме започнали да се срещаме и ние правим всичко възможно да ви впечатлим, да ви покажем, че сме достойни за вас. Водим ви на вечери, подаряваме ви подаръци само и само за да ви угодим. На този етап жените вече са започнали да се влюбват, за мъжът е все още рано.

man_in_love_1Искаме да ни обичате. Това е моментът, в който трябва да ни покажете, че ни обичате. Ние може вече да го подозираме, но имаме нужда от доказателство – нещо, което да видим или чуем. Това, че сме спечелили любовта ви, считаме за наше постижение.

Вземане на решение. До този момент не бяхме се замисляли дали сме създадени един за друг и всякакви други такива неща, които хиляди пъти вече са минали през ума на една жена. Вече знаем, че ни обичате и трябва да вземем решение. Едва сега започваме да ви опознаваме истински, наблюдаваме ви и преценяме дали искаме да сме с вас в дългосрочен план.

Любов. Ако преценим, че не сте за нас, прекратяваме връзката без да се обръщаме назад. Ако обаче сме развили чувства, сме ги осъзнали още на предишната фаза и тук е моментът, в който сме готови за се грижим за вас, да бъдем себе си, да даваме без да очакваме нещо в замяна. Искаме да сме ви опора, да ви защитаваме и просто да сме заедно.

Дълъг път извървяхме дотук, но си заслужаваше и за двете страни.

Google+ Comments