Да изживееш фентъзи мечта

Винаги има начин да осъществиш и най-дръзката си мечта. Ето, един приятел искаше да бъде рицар и да участва в битка. Колкото и странна да ви се струва тази идея (да се върне назад във времето; да настане война), се оказва, че е напълно възможна. Той просто се включи в така наречените Ларпове, или ролеви игри. За тях не знаех много преди това. Чувал бях, че ги правят, но не се бях интересувал какво точно представляват. Сега вече знам и съм лекинко така заинтригуван.

Ларповете са бойни постановки, в които участват обикновени хора, записали се предварително, разбрали от форуми или фен страници. Предварително желаещият намира в сайта на Ларп движението сценарий на следващата постановка, мястото на провеждане и ролите. Хората, които членуват в Движението, могат да се организират предварително и да вземат главни герои, а случайните да играят войници или други. Всъщност това, което казах, не е напълно вярно, тъй като всеки път правилата са различни. Те се изнасят предварително, за да имат време участниците да се запознаят. Понякога са доста усложнени, за да се гарантират безопасност в “сражението”.

Ларповете събират преди всичко почитатели на фентъзи филми, романи, компютърни игри, средновековни боеве, история, рицарство, рок и метъл музиката. Там ще срещнете много интелигентни, четящи хора, обединени от приятелство, които правят нещо, за да изразят себе си, да разведрят сивото си ежедневие, да покажат, че по характер са бойци, да се освободят от напрежението. Дори и аз не подозирах колко е вълнуващо преди да стана свидетел на постановка.

За тези от вас, които не са виждали и чували за Ларп преди, ето нагледно това перфектно реализиране на фентъзи фантазия.

Google+ Comments