Единни

Много пъти в ежедневието сме ставали свидетели на расизъм, а и ние самите често сме били в обхвата на този предрасъдък. Много известни личности поемат кампании против расовата дискриминация, колко е успешна не знам.

Ние живеем в малка държава, която е богата на доста култури, свикнали сме да живеем в смесено общество. До колко сме толерантни не мога да кажа. Имам познати, който са израстнали в Родопите, в смесено общество и те са ми разказвали, че си живеят много добре там и се разбират прекрасно, без значение кой от какъв етнос е. Адмирирам ги за това. Свикнали сме винаги да обвиняваме ромите за всичко лошо, което се случва в нашата държава, но аз бях много впечатлен от една новина. В малкото градче Средец роми дарили материали и работили доброволно по обновяването на детското отделение на болницата. Мога само да кажа едно голямо браво и огромно благодаря. Подобни новини ми вдъхват стимул и надежда, че държавата ни може да се подобри, че хората без значение от какъв произход сме, можем да бъдем добри, защото доброто няма пол, няма раса, няма и класа. Тези момчета били толкова ужасени от условията, в които нашите малки деца трябва да се лекуват, че това ги подтикнало да се организират и да купят със собствени средства материалите по обновяването на болничните стаи.Все пак на фона на заплатите, които получаваме и цените на строителните материали, според мен това си е страхотен жест, те са лишили собствените си семейства, за да помогнат. Но пък кой човек не би се съгласил при положение, че става въпрос за деца, за бъдещето и смисъла на живота. Тези невинни създания заслужават една добра среда за живот.

Дано един ден успеем да постигнем по-добри условия за живот и лечение за нашите деца и най-важното да има достатъчно средства от държавата за това, защото децата са ни всичко.

Google+ Comments