Абсурден начин да забогатееш

Израстнал съм в средностатистическо семейство. Родителите ми винаги са се старали да ми осигурят всичко необходимо и когато са имали възможност са ме глезли с някоя играчка или почивка.

Никога не съм се чувствал зле от факта, че не съм богаташ. Родителите ми са ме научили да изкарвам честно и почтено всеки един лев. Благодарение на тях познавам стойността на парите. В България, колкото и да си кадърен, колкото и да работиш с честен труд е много трудно да забогатееш, да не кажа невъзможно. Напоследък е много модерно да си влогър, или инфлуенсър и тем подбни измислици. Честно да ви кажа не знам как тези хора успяват да съберат толкова много гледания и последователи. Предпочитам в свободното си време да взема да прочета някоя интересна книга, отколкото да гледам клипове с някакви хора, които печелят здраво на мой гръб без услия. Някои ще кажат, че завиждам или нещо подобно, или че съм задръстен, особено за изречението ми с книгата, но това си е моето мнение. Бих гледал клип как например да се науча да танцувам shuffle dance, но не и да седна да гледам, как някаква госпожа се храни с най-различни ястия и честно казано, не е особено приятна гледка, много мразя някой да има дълги нокти и да яде с ръце. Става въпрос за влогърката Бетани Гаскин. Тази жена печели хиляди долари, само докато се записва как се храни. Аз до сега не бях чувал по-абсурден начин да станеш милионер. Първо, кое му е интересното на това да гледаш как някой се храни и второ, как и е дошло на ум на тази жена изобщо. Но какво ли се изненадвам в Интернет хората си пускат какви ли не глупави клипове и стават известни. Бетани Гаскин дори напуснала работата си, за да може да се отдаде изцяло на яденето. Дори като го пиша и ми става смешно. Има хора, които цял живот блъскат като грешни дяволи и пак не могат да си купят собствено жилище и едва преживяват, а други с два-три клипа стават милионери.

Питам се защо човек да учи? Преди ни казваха: “Учи, за да стане човек от теб”, а сега какво да кажем на децата? Как да ги стимулираме да станат знаещи и можещи, като други стават милионери без да си мръднат пръста?

Моля, кажете ми кое му е интересното на подобен клип, че хората да стават милионери.

Google+ Comments